K.T. George Bernard Shaw

1944 - 2020

2014

De reservaties lopen als een trein, de voorstelling van zondag 16 november is uitverkocht.

De start van het 70ste werkingsjaar van de vereniging. De repetities voor de najaarsproductie zijn begonnen op dinsdag 9 september. We voeren een spannend politieverhaal op: de moord op de plaatselijke bibliothecaris, vandaar de titel "De boekenmoord". Het is geschreven door de Vlaming Guy Soetaert en wordt geregiseerd door Noël Callebaut. De opvoeringen in de bovenzaal van het praatcafé 't Spoorke zijn gepland voor vrijdag 14 november (20u), zaterdag 15 november (20u), zondag 16 november (15u), vrijdag 21 november (20u) en zaterdag 22 november (20u). Je kan rechtstreeks reserveren via deze website.

De opvoeringen van 'De verandering' zijn voorbij. Voor de twee voorstellingen daagden ruim 100 toeschouwers op. Deze gesmaakte monoloog geschreven en opgevoerd door Noël Callebaut, ging over de vele veranderingen die zowel in Gentbrugge als in de samenleving de voorbije 50 jaar plaatsgrepen.

De opvoeringen van 'Lillibeth, een vrouw' zijn afgelopen. We speelden voor ruim 250 toeschouwers het door William Thomas fijn herschreven scheppingsverhaal van Adam en Eva. Op de laatste voorstelling van zaterdag 29 maart werd onze gewaardeerde medewerker Willy Van Heeschvelde door Opendoek en door de vereniging zelf in de bloemetjes gezet. Willy trad toe tot de KT GB Shaw in 1964 en was in al die jaren een duivel doet al als speler, decorbouwer, belichter, secretaris en penningmeester. Weinigen zullen nadoen wat Willy gedurende die 50 jaar onafgebroken medewerking heeft gepresteerd.

Allereerst willen wij u een gelukkig nieuwjaar wensen en een gezond en vreugdevol 2014. Weldra starten de repetities voor “Lillibeth, een vrouw”. De opvoeringen zijn voorzien voor vrijdag 21, zaterdag 22, zondag 23 maart en vrijdag 28 en zaterdag 29 maart in ’t Spoorke. Zie ook de rubriek “Agenda”. Willy Van Heeschvelde stond op 9 februari 1964 voor de eerste keer op de planken. Hij is dus 50 jaar actief in het liefhebberstoneel. Willy wordt hiervoor gehuldigd op de laatste vertoning van zaterdag 29 maart aanstaande.

Contact

  © K.T. George Bernard Shaw - 2013