K.T. George Bernard Shaw

1944 - 2020

2011

Op 17 november 2011 is onze erevoorzitter Palmer Vandevelde overleden. Van 1990 tot 2010 is hij voorzitter geweest van de vereniging en was hierbij van onschatbare waarde. Hij voerde in die functie een hele reeks hervormingen door:

  • hij maakte van de Show Club een vereniging zonder winstoogmerk
  • hij zocht en vond een nieuwe zaal, eerst het Heilig Hart in Sint-Amandsberg en even later zaal Auditorium in Onderbergen Gent, de zaal waar we tot op vandaag onze opvoeringen brengen
  • hij trok meer toeschouwers naar de voorstellingen
  • hij vond diverse sponsors bereid om de vereniging te steunen
  • hij zorgde ervoor dat Show Club het predicaat “Koninklijke” verkreeg en hij veranderde de naam van de vereniging in “toneelvereniging george bernard shaw (club)”, naam die de stichters in 1944 wilden maar toen niet mochten kiezen
  • hij organiseerde een memorabele viering “50-jarig bestaan van de vereniging” en schreef naar aanleiding daarvan een brochure met een historisch overzicht van de stichters en hun activiteiten
  • hij organiseerde een Landdag voor de overkoepelende vereniging van amateurtoneelkringen, het KoninklijkNationaalToneelVerbond.

In 2006 koos brouwerij Moortgat onze vereniging uit om het stuk “Drinken de goden Duvel” op te voeren. Dit stuk had de vereniging in het najaar van 2004 met veel succes opgevoerd. Palmer kwam een mooi contract overeen en slaagde erin het bestuur, de spelers en de medewerkers te overtuigen om in volle vakantieperiode het stuk opnieuw aan te bieden. Palmer was een overtuigde levensgenieter en was zeer aangenaam in gezelschap. Hij had vele interessegebieden en hobby’s en beschikte over veel werkkracht. We zijn Palmer indachtig en dankbaar om wat hij voor de vereniging heeft betekend.

De repetities voor “Dozen” met niet minder dan acht spelers op scène, lopen als een trein onder de bezielende begeleiding van regisseur Noël Callebaut.

Read more: 6 oktober

Na een deugddoende vakantie staan we te popelen om aan ons volgend stuk te beginnen.

Read more: 24 augustus

Met droefheid meldt het bestuur van de Kon. Toneelvereniging George Bernard Shaw dat gisteren erevoorzitter Juliaan De Clercq is overleden op 84-jarige leeftijd. 45 jaar lang zette hij zich onverdroten in voor de vereniging als speler, regisseur en bestuurslid. Wij bedankten Juliaan van harte voor zijn bijdrage aan de groei en bloei van de vereniging en blijven hem oprecht indachtig.

De voorstellingen van "Het geheime leven van Henry en Alice" werden enorm gesmaakt door het publiek. Wij blikken tevreden terug op deze productie in het gezellige zaaltje van 't Spoorke. Nu is het tijd voor vakantie; we gaan er twee maanden tussenuit en slaan eind augustus opnieuw de handen in elkaar voor onze najaarsproductie, "Dozen" van Arne Sierens. Wij wensen alle bezoekers van onze site een aangename zomervakantie toe!

Contact

  © K.T. George Bernard Shaw - 2013