K.T. George Bernard Shaw

1944 - 2020

In 2016 hebben we alweer twee producties achter de rug. Met 'Hoe een vrouwtje te temmen' hebben we ons in het voorjaar geklasseerd in 4de categorie voor de provinciale toneeljury. In november namen we afscheid van Albert en Nadine in 't Spoorke. Sedert 3 december staan Thomas en Evie als nieuwe uitbaters achter de toog. In de periode 2011 - 2016 brachten we tien producties en 47 opvoeringen. Hiervoor daagden 2250 toeschouwers op.

In 2014 is de vereniging 70 jaar onafgebroken actief. Sedert het einde van 2012 heeft het bestuur duidelijk geopteerd voor verankering in Gentbrugge. Niet alleen de repetities maar ook de opvoeringen hebben plaats in praaftcafé ’t Spoorke aan de L.Tertzweillaan 12. We zijn er hartelijk welkom bij Albert en Nadine. De producties worden zo aangepast dat ze in goede omstandigheden opvoerbaar zijn in de bovenzaal. Het aantal toegelaten toeschouwers per opvoering zijn om veiligheidsredenen tot 60 plaatsen teruggebracht. Er worden 5000 flyers verdeeld in de brievenbussen van Gentbrugge. Het publiek vindt meer en meer zijn weg. Er worden nu 5 opvoeringen gespreid over 2 weekends per productie voorzien. Huisregisseur en auteur Noël Callebaut alias William Thomas neemt heel wat producties voor zijn rekening.

Het mag een prestatie genoemd worden dat onze vereniging sinds het jaar 1944 ononderbroken actief geweest is met minstens één productie per jaar. Vorig jaar, in november 2009, vierde de vereniging haar 65-jarig bestaan met de opvoering van "In wankel evenwicht" van Edward Albee.

Read more ...

In 1991 trad Palmer Vandevelde - tot op vandaag voorzitter van G.B. Shaw - op de voorgrond. Zijn verdiensten voor de vereniging zijn talrijk. We noemen hier enkele belangrijke verwezenlijkingen onder zijn voorzitterschap:

Read more ...

Contact

  © K.T. George Bernard Shaw - 2013