K.T. George Bernard Shaw

1944 - 2019

Met het stuk 'Hoe te overleven in de stad?' wordt het 75ste jubileumjaar van de Koninklijke Toneelgroep George Bernard Shaw feestelijk ingezet.

 

'Hoe te overleven in de stad?' is een kort drieluik waarin kritiek op het huidige maatschappelijke gebeuren niet wordt geschuwd.

 

In drie scenes worden bepaalde aspecten van leven, werk en liefde uitvergroot tot een bijna burlesk schilderij met levende figuren.

 

Het regent in dit stuk vooroordelen en boutades ondersteund door heerlijke 'modern speak', een vleugje Sophocles en een drupje Bertold Brecht.

Via de soms zeer evidente openstaande deuren die worden ingetrapt legt het stuk de ziel van de kwetsbare zoekende 'moderne' mens bloot.

Het stuk behandelt dan wel een ernstig thema maar dit werd door de auteur verpakt in grappig woordenspel, rijm en sfeermakerij.

 

Dit keer geen groot theatraal gebeuren maar een verfijnde miniatuur die uitnodigt om van heel dichtbij te kijken naar zowel zichzelf als de anderen.

 

Spelen mee: Carine Beeckman, Brenda Brunée, Evelien Bullaert, Nico Cousaert, Katrien De Geest, Lissa De Groote, Gino Eelbode, Karine Smets, Willy Van Heeschvelde en Veerle Waeterschoot.

 

Regie-assistentie en techniek: Mika Brunée. Regie Noël Callebaut.

 

Het stuk wordt integraal gebracht, er is geen pauze voorzien, voor en na de voorstelling is er ruimschoots de gelegenheid een natje en een droogje te gebruiken.

Contact

 

Volgende productie


"Hoe te overleven in de stad?"

 

Auteur: William Thomas

Regie: Noël Callebaut

 

vrijdag 15/03 - volzet

zaterdag 16/03 - 20u

zondag 17/03 - volzet

vrijdag 22/03 - volzet

zaterdag 23/03 - volzet

 

De Werkplaats

Kliniekstraat 102
Gentbrugge

 

Toegang: 10€

Inhoud

Login Form © K.T. George Bernard Shaw - 2013